In 1932 besloot Auke Rauwerda om voor zichzelf te beginnen. Aan de Westerplantage nabij de Oldehove in Leeuwarden begon hij een kleinschalige handel in klompen en huishoudelijke artikelen. Het pand kocht Auke destijds voor 350 gulden en zo opende hij zijn deuren onder de naam ‘Noord Brabantsche Klompenhandel’. Auke verkocht zijn producten onder het mom van ‘prima kwaliteit en lage prijzen’. Het motto dat nog steeds wordt gehandhaafd.

1932-2017: Westerplantage in Leeuwarden

De locatie aan de Westerplantage bleek vanaf de opening al een geslaagde keuze. Eind jaren 30 werd namelijk een aangrenzend pand gekocht. De erop volgende jaren zijn meerdere panden aangekocht en werd de winkel ook telkens meer uitgebreid. Het interieur van de winkel aan de Westerplantage is zelfs 85 jaar na dato weinig gewijzigd. Dit maakte Auke Rauwerda tot een begrip in Leeuwarden.

Auke Rauwerda over de vestiging Westerplantage

Laatste rondje door winkel Westerplantage

2012: Industrieterrein in Leeuwarden

In 2012 is er een filiaal geopend op het industrieterrein in Leeuwarden. Met name voor ondernemers is dit erg praktisch, zij kunnen voor de deur parkeren en snel artikelen laden en lossen.

Steeds meer klanten trokken daarom naar het nieuwe filiaal, de omzet in het centrum liep terug.
Per 1 januari 2018 is daarom de vestiging aan de Westerplantage definitief gesloten.

Waar de onderneming vroeger begon als leverancier van huishoudartikelen en klompen is het nu uitgegroeid tot specialist in gereedschappen, borstelwaren, verven en het bijmaken van sleutels.

“Als het bij Auke Rauwerda niet te krijgen is, bestaat het niet!”